Achter de Lagestraat: nu al een groot succes

Achter de Lagestraat: nu al een groot succes.

Heerlijk weer, veel kraampjes met kunst en hebbedingetjes, terrasjes, fotosessies, muziek, soep en theater: alles droeg bij aan een succesvolle en gezellige dag. Er waren ruim 600 bezoekers. Op link staan de foto’s en hier een filmpje.

Burgemeester Rodenboog, tevens voorzitter van de jury, maakte de winnaars van de ‘elfjeswedstrijd’ bekend. Veel kinderen van de beide basisscholen hadden heel erg hun best gedaan om het mooiste elfje van Loppersum te maken: gedichtjes van elf woorden in een vast stramien. De winnaars zijn: Pieter de Lange, Hendrik Krijgsheld, Phileine Dallenga, Lisan Mus, Willemijn Heeres, Corine Flikkema, Angelico Tardjopawiro, Marin Saathof, Olaf Sleurink en Ilse de Winter. Zij kunnen hun prijsje binnenkort tegemoet zien.

Op het voorterrein gaf Landschapsbeheer Groningen onder veel belangstelling een demonstratie zeisen.

De Stichting Dinand was ook prominent aanwezig. Met elkaar is alleen al op zaterdag honderden euro’s ingezameld voor Dinand Harkema, het Lopster jongetje bij wie een kwaadaardige hersentumor operatief is verwijderd. Dit moest in Duitsland gebeuren, maar de behandeling wordt niet door de zorgverzekering vergoed.

Ook morgen, op zondag, kunnen mensen weer doneren aan de Stichting Dinand.

Verder zal aan het eind van de middag de winnaar van de publieksprijs van de elfjeswedstrijd bekend gemaakt worden. Dat kan nog spannend worden. En verder zijn er op zondag levensgrote ballonnen, muziek van een Big Band en het Lopster Koor, optredens van Sappho, kinderworkshops onder leiding van Paula Biemans, pizzaatjes en saté’s, versgeperste appelsap… kom langs, kom kijken en kom genieten.