Parels in het landschap Begraafplaatsen in Loppersum

Op vrijdag 4 september 2015 presenteert burgemeester Albert Rodenboog het eerste exemplaar van een nieuwe publicatie: Parels in het landschap, begraafplaatsen in de gemeente Loppersum. Deze uitgave is tot stand gekomen in samenwerking met de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK). De gemeente geeft dit boekje uit in het kader van het herstel van begraafplaatsen en grafmonumenten.

Begraafplaatsen in Loppersum
Vrijwilligers uit de dorpen en beheerders in de gemeente Loppersum hebben gedurende de jaren 2012 – 2015 verwaarloosde begraafplaatsen onder handen genomen. De terreinen en de grafmonumenten zijn veranderd tot parels in het landschap. Dit is voor de gemeente Loppersum de reden om dit boekje uit te geven. Het is de zeventiende in een reeks over kerken en kerkhoven uitgebracht door de SOGK met als doel de belangstelling voor dit bijzondere culturele erfgoed in het Groningerland te bevorderen.

Gids
Ga op pad met dit boekje als gids. Neem plaats onder de schaduw van de bomen in Westeremden of op het bankje van het kerkhof in Zeerijp, dat ‘doalderse’ plekje. Bekijk het opgeknapte grafmonument van burgemeester Jan Witkop van Roijen in Middelstum of geniet van de stilte op het kleine kerkhof van Huizinge. Alle prachtige begraafplaatsen zijn een bezoek meer dan waard.

Waar te verkrijgen
Dit nieuwste boekje is vanaf half september te bestellen via de (web)winkel van de SOGK
( www.groningerkerken.nl/winkel ) of via 050-3123569 voor € 6,00. Donateurs van de SOGK krijgen korting en betalen € 4,80.
Het boekje is tevens verkrijgbaar bij de vestigingen van VVV Top van Groningen in Delfzijl, Loppersum, Appingedam, Warffum, Middelstum en Uithuizen ( http://eemsdelta.groningen.nl/ ).
 

Parels in het landschap, begraafplaatsen in de gemeente Loppersum
Parels in het landschap, begraafplaatsen in de gemeente Loppersum