Vrumde bouwwerken in Loppersum

De Laatste tijd verschijnen er steeds meer vreemde dakconstructies op woningen in Loppersum. Wat vooral opvalt is dat er vrij veel constructies op het dak worden gebouwd om de schoorsteen te vervangen. Soms zijn er constructies die opvallen, zoals bij de pontons in de Schipssloot om bouwcontainers op te plaatsen omdat er simpelweg geen ruimte is.

Maar het meest in het oog valt toch wel de grote tent die door de firma Zijlstra Steigerbouw en Zwennes Krimpfolie die gebouwd is in de Middenstraat. Deze is geplaatst om de schoorsteen te vervangen, maar omdat het dak asbest bevat en dit op verantwoorden manier te verwijderen was deze tent nodig. Van afstand lijkt het wel of er een ruimteschip is geland .

Leuk detail is dat één van de bewoners van het pand vrijdag jarig was en het idee werd geopperd dat er eigenlijk nog een grote roze strik om moest.
{phocagallery view=switchimage|switchheight=360|switchwidth=416|basicimageid=7266} {phocagallery view=category|categoryid=112|limitstart=0|limitcount=8|enableswitch=1}

De foto’s en de tekst zijn van Chris Bomekamp