Collegium Musicum in Petrus en Pauluskerk

Het kerstprogramma in de Petrus en Pauluskerk op 19 december van het Collegium Musicum Loppersum bestaat dit jaar uit een grote diversiteit aan muziek uit verschillende kerkelijke tradities. Een aantrekkelijke ‘cross-over’, een prachtige staalkaart van zeer geliefde en daarnaast ook minder bekende kerstmuziek. 

Kerstmuziek uit de Protestants-Lutherse, de Anglicaanse en de Rooms-katholieke kerk. Kerstmuziek uit de 17de eeuw van Buxtehude, Handel en Purcell tot koorwerken van eigentijdse componisten uit de 20ste eeuw als Francis Poulenc en Morten Lauridsen.

 Het koorprogramma wordt deels a cappella en deels samen met het orkest Suonare d’Amatori uitgevoerd. Het orkest zal ook een concerto grosso van G.F. Handel ten gehore brengen tussen de diverse gezongen cantates, anthems en motetten. 

Het Collegium wil dit ‘feest’ graag samen met haar gasten vieren en nodigt u dan ook van harte uit dit concert bij te wonen. Als gebruikelijk op elk feest zullen ook op deze avond een hapje en een drankje klaarstaan.

 
Zaterdag 19 december 20:00 uur
Petrus en Pauluskerk Loppersum
 
Voorverkoop: € 12,50
Aan de kerk: € 15,-
 
Reserveringen en verdere informatie: