Kamerkoor Erato bezingt het mysterie van kerst

Kamerkoor Erato geeft o.l.v. Roel Griffioen een sfeervol en gevarieerd kerstconcert op zondag 20 december om 15.00 uur in de Petrus en Pauluskerk, Kerkpad 1 te Loppersum.

Op het programma staat kerstmuziek uit een periode van bijna 500 jaar, o.a. In principio erat Verbum van Lassus en motetten van Praetorius, Hassler, De Morales en Purcell. Als eigentijdse tegenhangers zingt Erato prachtige werken van Rizza, Lauridsen, Jenkins, Howells en Tavener.

Het instrumentale intermezzo wordt verzorgd door een koperkwartet van Harmonie ’67 uit Groningen. Een hapje en drankje na afloop van het concert zijn bij de entreeprijs inbegrepen.

informatie: www.kamerkoorerato.nl
kaarten € 15, 00 (CJP, 65+, studenten € 13,00)
voorverkoop € 13,00 (CJP, 65+, studenten € 11,00)
tot 12 jaar € 11,00 (voorverkoop € 9,00)
voorverkoop: info@kamerkoorerato.nl
 

Kamerkoor Erato is opgericht in 1989. De naam van het koor werd ontleend aan Erato, de muze van de minnezang uit de Griekse Mythologie. Sinds de oprichting staat het koor onder leiding van Roel Griffioen, die koordirectie studeerde bij Bruno de Greeve aan het Gronings conservatorium. Kamerkoor Erato  bestaat momenteel uit 24 zangers en zangeressen uit Groningen-Stad en Ommeland.