Warme winteravond in de Lopster Kroon

Rederijkerskamer “Sappho” organiseert een gezellige warme winteravond in de Lopster Kroon op zaterdagavond, 6 februari. Aanvang 20.00 uur. De entree is vrij.  Gedichten en teksten worden voorgedragen door Sappho en op een bijzondere wijze omlijst met zang van “Het Lopster Koor” en muzikaal door de big band “New Mean Swing Machine”. Een avond om in je herinnering te bewaren

Sappho:
Al meer dan 150 jaar weet Sappho haar publiek te verrassen. Met traditionele stukken, absurd theater, poëzie maar ook met improvisatie theater op locatie. Met een avondje “Rederijken” kan Sappho je een genoeglijke avond bezorgen Afgelopen jaar werd de avondvullende klucht “Moord in de Meterkast” van Just Vink succesvol gespeeld (o.a. in de Molenberg). Het komend jaar worden er weer een paar eigentijdse eenakters in het programma opgenomen. De vaste speelplek is de Lopster Kroon.

Lopster Koor:
Het Lopsterkoor uit Loppersum is een gemengd a capella koor met zo’n twintig enthousiaste leden en bestaat al sinds 1984. Elke maandagavond wordt er gerepeteerd in het Dorpshuis in Loppersum.
Het koor wordt gedirigeerd door Yvonne Treep.
Ons repertoire is zeer gevarieerd, van klassieke koormuziek tot moderne songs uit de popgeschiedenis in diverse talen, waaronder Duits, Frans en Engels, maar ook in onze eigen taal. We zingen ook graag en vaak authentieke liederen uit de hele wereld in de oorspronkelijke taal; zo hebben we in ons repertoire Me Tin Elada uit Griekenland, Muusika uit Estland en uit Afrika, Siyahamba en Thula Baba.

New Mean Swing Machine:
Zoetgevooisde saxofoons, spetterend koper, een swingende ritmesectie en bovendien ook nog eens een fantastische zangeres, New Mean Swing Machine heeft het allemaal.
In 1988 op initiatief van Wim de Bos, saxofonist en docent aan de muziekschool in Delfzijl werd er een leerlingenensemble opgericht, dat hoe langer hoe meer muzikanten van buiten de muziekschool aantrok. Vervolgens verzelfstandigde het orkest zich en ging voortaan door het leven als Bigband “New Mean Swing Machine”. Voor een spetterend concert, een zinderende danceparty of een plezierige muzikale omlijsting met sweet en swing bent u dus bij deze band aan het juiste adres.