Gast van de Raad

“ De politiek staat te ver af van de doorsnee burger “, is een veel gehoorde klacht. De leden van de gemeenteraad van Loppersum willen proberen meer en beter met de inwoners van de gemeente in contact te komen. Een van de dingen die ze daarom doen is het regelmatig uitnodigen van groepjes burgers.

De inwoners worden door enkele raadsleden, de burgemeester en de griffier ontvangen anderhalf uur voor dat de vergadering van de gemeenteraad start.
Onder het genot van een hapje en een drankje legt de burgemeester, als voorzitter van de raad, uit hoe de gang van zaken binnen de gemeente gaat. Er wordt vooral ook stil gestaan bij wat er nodig is om een goed en verantwoord besluit in de raad te nemen. Raadsleden gaan vervolgens in op hoe ze hun raadslidmaatschap invullen

De aanwezigen krijgen ook uitleg bij de raadsagenda van die avond? Wilt u ook eens te gast zijn bij de gemeenteraad? Informatie bij de griffier Roelof Bosma r.bosma@loppersum.nl 0596-548200

  • Wat doet precies de gemeenteraad
  • Wie zijn de raadsleden ?
  • Wat zijn hun taken?
  • Hoe verloopt een vergadering? 
  • Waarover praat de raad?

Wilt u een antwoord op deze vragen? Meld u aan voor “Gast van de Raad!”

Wat houdt Gast van de Raad in? Anderhalf uur voorafgaand aan de raadsvergadering, die om 19.30 start, wordt u als gast ontvangen door twee raadsleden, de burgemeester en de raadsgriffier. Onder het genot van een broodje en een kop soep vertellen de raadsleden en de burgemeester tijdens de ontvangst over het gemeentebestuur en het raadswerk. Wat doet de gemeenteraad? Wat doet het college van burgemeesters en wethouders? Zij(de raadsleden) vertellen ook hoe zij zelf invulling geven aan het raadswerk.

Daarna wordt ingegaan op de raadsvergadering van die avond. Daarbij vertellen de raadsleden hoe een vergadering verloopt en welke onderwerpen die avond op de agenda staan. Natuurlijk heeft u volop de gelegenheid om vragen te stellen.