Doe- en deeltuin ‘Achter de Wijmers’

Achter de Wijmers is afgelopen jaar op het volkstuincomplex een Doe-en Deeltuin gestart. -Doe- omdat de tuin gerund wordt door vrijwilligers en -Deel- omdat de oogst naar de voedselbank “Het Hogeland” gaat. Het volkstuinen worden bewerkt, gezaaid, geschoffeld en geoost.

Op 7 augustus bracht de eerste oogst 50 kroppen andijvie, 50 kroppen sla en een aantal courgettes en 29 december was de laatste oogst met 4 kratten vol boerenkool. Tussentijds er volop geoost waaronder 119 preien, 64 courgettes, 67 spitskolen, 180 kroppen andijvie,knolselderij, ijsbergsla, bonen en zelfs palmkool.

Ook dit jaar wordt er volop gewerkt in de tuin, maar er is dringend behoefte aan meer vrijwilligers om de het land te bewerken, te poten en zaaien, het schoffelen, het onkruid te verwijderen en natuurlijk om te oosten. Welk meehelpen dan kunt u reageren op dit bericht en krijgt u via de mail welke activiteiten er gepland worden op de volkstuin. Voor deze activiteiten/dagen kunt u zich dan opgeven of aangeven dat u verhinderd bent.

Als u na het lezen van dit artikel nog vragen hebt, of wilt u zich aanmelden als vrijwilliger dan kunt u altijd contact opnemen met Willy Waijer(willywaijer@gmail.com telefoon: 0596 572372), Marijke Maas(marmawier@gmail.com telefoon 0596 572188), Klaas Doornbos(doornbos9@hotmail.com)
De werkzaamheden worden verdeeld door Tjitte Bruinsma. Tjitte kunt u bereiken: telefonisch op 572162 of mobiel 06-27036077.