Mag je afhankelijk zijn?

Mag je afhankelijk zijn?’, een bijeenkomst voor leden van de Zorgcoöperatie Loppersum over deze vraag op 6 april 2016.
Soms gebeuren er dingen in je leven die je diep aangrijpen, zoals bijvoorbeeld het verlies van iemand of afname van de gezondheid. Hoe ga je om met het verlies van partner, maatje, of iemand anders die je dierbaar is, maar ook met verlies van werk en afname van krachten door ziekte of ouder worden. Mensen hebben mensen nodig in die omstandigheden.

Op woensdag 6 april zullen we onder leiding van Riet Bons-Storm samen nadenken.over dit onderwerp. Na een inleiding zullen we in groepjes samen spreken over bijvoorbeeld verlies van gezondheid, werk of dierbaren, ouder worden, eenzaamheid en wat dit in ons leven betekent.

Hulp vragen bij ingrijpende levensgebeurtenissen kan gepaard gaan met gevoelens van schaamte. Gesprekken met anderen kunnen hoop geven en helpen om weer perspectief te zien. Binnen de Zorgcoöperatie Loppersum is een groepje mensen bezig om te kijken of we groepen kunnen starten, waar mensen vanuit eigen ervaring elkaar steun kunnen verlenen. Deze bijeenkomst is de eerste aanzet daartoe.

Datum/tijd: 6 april 2016 op twee tijdstippen: van 15.00 – 17.00 uur of van 19.30 – 21.30 uur.
Plaats: Wiemersheerd.

De avond is voor leden van de Zorgcoöperatie Loppersum. Niet leden kunnen zich op de avond als lid aanmelden en krijgen dan direct toegang.

Informatie: Annette Sins, e-mail: annettesins@tracthes.nl en telefoon 573510

zcl_3.jpg