Nieuws van de IJsvereniging Loppersum

Op 3 februari is het nieuwe bestuur voor de IJsvereniging aangetreden. De IJsvereniging is een club met 345 leden en bestaat al meer dan 60 jaar. Het leek erop dat de IJsvereniging moest ophouden met bestaan vanwege een gebrek aan bestuursleden, maar dankzij de inspanningen van secretaris Jaap Kiewiet, is er nu een nieuw bestuur gevormd en ziet het er naar uit dat de toekomst voor de IJsvereniging zeker is gesteld. 

Tijdens de algemene jaarlijkse ledenvergadering op 16 november 2015 van de IJsvereniging Loppersum werd in een ultime poging gezocht naar opvolging van de 2 aftredende bestuursleden. De voorzitter, Johan van Dijk, moest om privé redenen zijn functie neerleggen en penningmeester, Linda Buitenkamp-Binnema, moest wegens drukke werkzaamheden elders, haar taak neeleggen. Jaap Kiewiet, secretaris, is aangebleven als bestuurlid. Johan en Linda werden tijdens de vergadering bedankt voor het vele werk verricht in dienst van de vereniging.

De vergadering bleek geen opvolging op te leveren, en met een vereniging die 345 leden heeft, was dit onverwacht en de de vergadering moest besluiten dat als er op termijn geen bestuursleden gevonden worden, de vereniging zou moeten worden opgeheven.

Dit ging de de secretaris, die reeds 20 jaar deel uitmaakt van het bestuur, aan het hart. ‘Een vereniging die reeds 60 jaar bestaat mag niet ophouden te bestaan. Ik ben dan ook op zoek gegaan naar mensen die samen met mij een nieuw bestuur willen vormen. Dit is mij na lang onderhandelen gelukt. Wij zijn met zijn allen blij dat dit gerealiseerd is. .’ aldus Jaap Kiewiet.

De vereniging is vanaf 3 februari voorzien van een nieuw volledig bestuur bestaande uit;

Voorzitter:
Jos de Boer,  Zeerijperweg 2,  Loppersum

Secretaris/Penningmeester:
Jaap Kiewiet Borglaan 23 9901 LD Appingedam, Mail: j.j.kiewiet@zonnet.nl Mob. 06.51549281

Lid van het bestuur/webmaster:
Hendrik Dales Veldzicht 25 Loppersum

Lid van het bestuur:
Jan Dales Fruitlaan, Loppersum en
Floris Berkhout,  Bosweg 2, Loppersum

Op de jaarvergadering is er geopperd om, wanneer er geen natuurijsperiode zou zijn, wij met kinderen van de leden naar Kardinge in Groningen zouden gaan. Dit is om organisatorische redenen niet gelukt (te weinig menskracht). Ook seniorleden die willen schaatsen en meehelpen kunnen zich hiervoor aanmelden. De bedoeling is om dit in November 2016, wanneer de ijsbaan in Groningen open is, te organiseren.

Tenslotte bestaat onze vereniging 60 jaar en dit mag met de leden gevierd worden. Datum en tijd worden nog door het bestuur uitgezocht. Mochten er reeds ouders of medewerkers zijn die mee willen helpen dan kunt u zich aanmelden bij het secretariaat ( zie mail adres en telefoon). Tevens kunt u zich aanmelden via info@ijsverenigingloppersum.nl. Website van de vereniging: www.ijsverenigingloppersum.nl

Na de zomer vakanties zullen er opgave formulieren in de scholen worden neergelegd waarin men kan aangeven of men meegaat naar Kardinge. Verder zijn de formulieren aan te vragen bij de secretaris.