Eieren bij de Wirdumerweg

De Buurtvereniging de Westhoek en Ons Buurtje hadden zaterdag 26 maart ‘eieren zoeken’ op haar programma. Maar liefst 70 kinderen waren er samen met ouders of begeleiders op af gekomen. De organisatie had de paashaas flink geholpen en had maar liefst 600 gekookte eieren op de veldjes tussen de Wirdumerweg en het spoor verstopt. Een mooie plek in Loppersum, maar daar hadden de kinderen weinig oog voor. Het ging hun om het aantal eieren en natuurlijk ook om het gouden ei. De paashaas was aanwezig met een mandje met chocolade eieren. 

Gelukkig is er erg zorgvuldig gezocht en zijn de meeste eieren in de tassen en jaszakken van de zoekers verdwenen. Maar goed dat het gekookte eieren zijn; Kuikentjes op de veldjes of struif in jas of tas, daar zit je niet op te wachten.

Er was een veld voor groep 1 tot en met 4 en een veld voor groep 5 tot en met 7. Samen met de paashaas ging het in een lange stoet van het dorpshuis naar het terrein. Er waren ook nog twee gouden eieren verstopt, die goed waren voor een leuke prijs. Er werden veel eieren verzameld en bij terugkomst in het dorpshuis werden de kinderen getrakteerd op drinken, ijsje en snoep.

Na afloop vielen de deelnemers met de meeste eieren en de deelnemers met het gouden eieren in de prijzen in het zonnetje gezet in ‘Ons Dorpshuis’  door de organisatie. 

Winnaars van het gouden ei werden: Rafaela Erenstein (groep 3) en Milou Ottens (groep 6).

Winnaars eieren zoeken: Groep 1 tot en met 4: 1e Tjalle te Nijenhuis (groep3) met 18 eieren; 2e Marieke Bijlholt (groep 3) met 18 eieren; 3e Sjarinda Metekohy (groep 3) met 16 eieren.
Groep 5 tot en met 7: 1e Paula Kuipers (groep 7) met 42 eieren; 2e Lianne Kalsbeek (groep 6) met 21 eieren; 3e Merle Visser (groep 6) met 20 eieren.

Op de foto: De (vermoeide) prijswinnaars met de paashaas.

 

2016-03-26_eierenzoeken13.jpg

{phocagallery view=category|categoryid=145|limitstart=0|limitcount=0}