Waardebon voor duizendste liker Lopsternijs

Tijdens de opening van de kermis, op woensdag 21 september, heeft burgemeester Albert Rodenboog de duizendste liker van Lopsternijs in het zonnetje gezet. Albertien van der Velde, Rotterdamse maar met Lopster connecties (verre voorouders liggen nota bene begraven in de Petrus en Pauluskerk, wie zegt dat haar na?) kreeg een waardebon voor een proeverij in drie horecagelegenheden in het dorp. Onder één voorwaarde: of ze ook een recensie wilde schrijven voor Lopsternijs. Dus die houdt Lopsternijs nog te goed. De Lopster Kroon, Spoorzicht en Brasserie Meer moeten dus een goede prestatie neerzetten!

De (vrijwillige) redactie en medewerkers van Lopsternijs zijn trots op hun duizend (en nu nog meer) likers. Lopsternijs heeft zich in de paar jaar dat ze in de huidige vorm bestaat, goed bewezen. Niet alleen doordat ze als digitale krant dé nieuwsbron is van Loppersum, maar ook door  Facebook. In één week tijd bijvoorbeeld is er ongeveer 17.000 keer een bericht van LopsterNijs op een scherm getoond, is er 3.740 maal gereageerd, is er op ‘vind ik leuk’ geklikt en zijn foto’s en video’s geopend. Er zijn zelfs berichten die vaker dan tienduizend keer worden gelezen!

De meeste lezers en kijkers komen uit Loppersum of de provincie. Toch woont niet minder dan een kwart van de lezers buiten de provincie. 

Na de overhandiging van de waardebon waagden de drie wethouders (Pier Prins, Rudi Slager en Bé Schollema) zich, mét Albertien, in de zweefmolen. Albert Rodenboog sloeg het ritje wijselijk af, maar probeerde prijs te schieten. Of het gelukt is? De redactie gelooft van niet…

Tekst: Nicolette Scholten
Fotografie: Chris Bomekamp