Expositie met fotografie en schilderkunst in de Diek’n

Aanstaande zondag 15 januari opent de nieuwe expositie op Boerderij de Diek’n. De expositie kent deze keer twee exposanten. Otto Kalhoven en Willemien Vrielink. Een expositie die zich kenmerkt door natuur, Groningen, dieren en landschappen…

Otto Kalkoven fotografeert al jaren allerhande reportages voor de tijdschriften Landleven en Herenhuis. Inmiddels is hij een ware specialist in de fotografie van lifestyle, interieur en ambachtelijke vakmensen. Daarnaast fotografeert Otto culinaire producties. In zijn spaarzame vrije tijd fotografeert hij graag stillevens en landschappen. Op de expositie bij De Diek’n zijn verschillende foto’s van Otto’s hand te zien. Een geregisseerd landschap, een landschap-serie, stillevens (geïnspireerd op Henk Helmantel?), foto’s uit zijn boek ‘Man & Werkplaats’ en een collage van door hem gefotografeerde ansichtkaarten.

Otto over zijn werk:
“Fotograferen doe ik graag en veel, vrijwel iedere dag. Daarnaast ben ik met de digitale beeldbewerking bezig. Vele uren worden achter de computer doorgebracht voor het selecteren van foto’s en om vervolgens belichting, kleur en contrast nauwgezet te corrigeren. Want altijd geldt: alleen het mooiste beeld is goed genoeg.

Willemien Vrielink was in haar jeugd altijd al met tekenen bezig, maar schilderen was toen nog alleen een wens. De gorilla die op de expositie te zien zal zijn is tijdens de vroege jaren van haar studie getekend. Vijf jaar geleden besloot Willemien om toch de stap te wagen naar het schilderen. En haar talent was duidelijk. Alle kwartjes vielen en Willemien heeft zichzelf sindsdien ontwikkeld. Willemien schildert het liefst landschappen en dierenportretten.

Boetseren ligt nog in de toekomst op Willemien te wachten, dit hoopt ze ook weer op te pakken en zich hierin verder te ontwikkelen. Verder speelt muziek een grote rol in haar leven. Ze speelt bij de zevenkoppige Folkband Niceville uit Stedum. Hier neemt zij mede zang, percussie en toetsen voor haar rekening. Inmiddels is ook jullie wel duidelijk dat we hier te maken hebben met een echte creatieve duizendpoot.

Otto zal tijdens de opening van de expositie, in een van de bijgebouwen op de Diek’n, van acht personen of gezelschappen een portret maken. Mensen kunnen zich hiervoor aanmelden tijdens de expositie. Aanmeldingen op volgorde van inschrijving. De portretten zullen worden afgedrukt op 20×25 cm en zijn later op te halen bij De Diek’n. Deze professionele portretten zijn gratis. Wel stelt Otto het bijzonder op prijs als iedereen zich bijzonder kleedt voor deze eenmalige gelegenheid.

De opening zal muzikaal opgeluisterd worden door gitarist/zanger Jelle Blauw. Jelle speelt herkenbare muziek uit de oude doos.