Geslaagd Unihockeytoernooi in Loppersum

Veel kinderen uit Loppersum en omgeving zijn het jaar sportief begonnen: zaterdag 7 januari hebben maar liefst 13 teams in het unihockeytoernooi voor de basisscholen in de Boshal gestreden om de beker. In de finale van groep 5/6 streden de 10 Kampioenen (OBS Prinses Beatrixschool) tegen team Firesticks en in de finale van groep 7/8 streden team ABT EMO (OBS Abt Emo school) tegen team Bulldogs. Het was erg spannend, de finale van groep 7/8 werd bepaald door shootouts.

De winnende teams zijn in de poule van groep 5/6, team Firesticks en in de poule van groep 7/8, team Bulldogs. Beide teams zijn afkomstig van basisschool CBS Roemte.

Unihockey of floorball is een zaalsport geïnspireerd op ijshockey maar met een bal en andere aanpassingen zodat het in de zaal gespeeld kan worden. Het toernooi is mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van Loket Leefbaarheid Groningen en de inzet van vrijwilligers en de sportcoach van Huis voor de Sport Groningen.