De Brug Noord Groningen ontvangt cheque van hoofdsponsor FC Groningen

Zaterdag 18 maart kregen twee afgevaardigden van het bestuur van De Brug Noord Groningen een cheque overhandigd door Noordlease. Deze bijdrage zal worden benut voor de organisatie van de provinciale sjoelkampioenschappen voor mensen met een (verstandelijke) beperking op 22 april in Middelstum.

Zaterdag 18 maart mochten twee afgevaardigden van het bestuur van De Brug Noord Groningen op uitnodiging van de hoofdsponsor van FC Groningen, een bezoek brengen aan het Noordlease stadion. Dit is het stadion waar FC Groningen zijn thuiswedstrijden afwerkt. Deze middag stond de wedstrijd tegen Willem II op het programma. Maar daar bleef het niet bij. Voorzitter Jan Blaauw en bestuurslid Gerhard Mus kregen voor aanvang van de wedstrijd, samen met nog een aantal genodigden, een compleet programma aangeboden. Met als hoogtepunt de overhandiging van een cheque door Noordlease. Deze bijdrage van Noordlease (in samenwerking met het fonds Gehandicaptensport) zal worden benut voor de organisatie van de provinciale sjoelkampioenschappen voor mensen met een (verstandelijke) beperking op 22 april ’17 bij Midstars aan de Coendersweg 15A in Middelstum.

Maar voor de overhandiging van de cheque was er eerst nog een formele ontvangst. Dit gebeurde op een zeer speciale plek in het stadion. Ruim voor de officiële opening, mochten wij al te gast zijn in het net opgerichte FC Groningen museum. Een echte aanwinst voor de club. Deze middag waren er ook afgevaardigden aanwezig van diverse andere verenigingen en organisaties. Zo was er o.a. een afvaardiging van De Brug Flotar Roden en van Kids United aanwezig. Vervolgens kregen alle genodigden een kijkje achter de schermen van FC Groningen op een wedstrijddag. De uitgebreide rondleiding werd verzorgd door een enthousiaste medewerker van “de trots van het Noorden”. Hij vertelde onder meer dat FC Groningen ongeveer 120 mensen in dienst heeft en dat er op een wedstrijddag 300 tot 350 vrijwilligers in touw zijn om alles in goede banen te leiden. Zo kon er een kijkje worden genomen in een skybox, in de perszaal en bij de catering.

Aangekomen op het veld was het tijd voor de overhandiging van de cheques. Een professionele fotograaf nam voor het veld, dat niet mocht worden betreden, een foto van alle genodigden samen met Hans Nijland, directeur van FC Groningen. Na de rondleiding was het tijd voor een hapje en een drankje in een speciaal voor de genodigden gereserveerde ruimte in afwachting van de aanvang van de wedstrijd. De ontmoeting tussen FC Groningen en Willem II eindigde overigens in een ietwat teleurstellende 1-1 gelijkstand.

Wij willen wij graag Noordlease en het fonds Gehandicaptensport danken voor de uitnodiging en hun bijdrage waardoor De Brug Noord Groningen in staat is om activiteiten te blijven organiseren voor mensen met een (verstandelijke) beperking.

Voor meer informatie zie ook de website van De Brug Noord Groningen.