Lezing dr. Margriet Drent bij de Diek’n

La Femme050 organiseert op donderdag 11 mei in samenwerking met Boerderij de Diek’n de tweede lezing uit de serie Baanbrekende Vrouwen in de Regio. Dr. Margriet Drent werkte jaren als Universitair docent Internationale Betrekkingen bij het RUG. Zeven jaar geleden werd zij door het Nederlands Instituut voor Internationale Betrekkingen Clingendael gevraagd vanwege haar kennis op het gebied van Europese defensie- en veiligheidsvraagstukken om daar als onderzoeker te komen werken. Inmiddels leidt ze er fulltime als senior onderzoeker de Kennisgroep Veiligheid. Ook is ze lid van de Adviesraad Internationale Vraagstukken.

Margriet doet onderzoek naar defensievraagstukken en is vooral geïnteresseerd in de ontwikkeling van veiligheidsbedreigingen, het Nederlands defensiebeleid, de vraag hoe landen en krijgsmachten beter kunnen samenwerken, de EU als veiligheidsactor en de rol van parlementen op het gebied van veiligheid. Ze is actief lid van de PvdA, was voor deze partij ook raadslid in de gemeente Loppersum en adviseert nu de fractie in de Tweede Kamer op het gebied van defensie.

Ze voelt zich een Groningse en als vrouw en door haar afkomst soms wel als een vreemde eend in de bijt in Den haag. De defensiewereld wordt gedomineerd door mannen, maar Margriet heeft gemerkt dat er ruimte is voor vrouwen die vanuit passie voor de inhoud een bijdrage willen leveren. Het kost soms geduld en moeite, maar kennis en kunde komen op den duur vaak wel bovendrijven. Wel vraagt ze aandacht voor de noodzaak van diversiteit. Daar wordt naar haar mening iedereen beter van. Dat betekent dat vrouwen elkaar wat moeten gunnen en dat ze soms een zetje nodig hebben.

Margriet wil op 11 mei vertellen hoe zij bij het Instituut Clingendael is terechtgekomen, welke rol het Instituut heeft in Nederland en Europa, wat de huidige defensie- en veiligheidskwesties zijn en hoe ze deze carrière als vrouw en als Groningse ervaart.

Zaal open : 19.00 uur
Aanvang lezing : 19.30 uur
Pauze : +/- 20.45 uur
Vragen : 21.15 uur
Napraten : 22.00 uur
Einde : 22.30 uur
Entree : € 5,00 incl. koffie / thee

Om 17.30 uur is er een aanschuiftafel. Samen met je medebezoekers kun je vast in de stemming komen met een twee-gangen menu voor € 17,50. Graag reserveren.

Boerderij de Diek’n Dijkumerweg 2 9914TH Zeerijp
T : 0596-581199 E : info@dediekn.nl W : www.dediekn.nl