Start zwemseizoen K.P. Zijlbad Loppersum

Het zwemseizoen in Loppersum gaat weer van start! Op zaterdagmiddag 13 mei om 13.00 uur gaan de poorten van ons unieke zoutwaterbad weer open voor publiek. Abonnementen kunnen online besteld worden, en vrijwilligers zijn ook dit seizoen weer welkom.

Het zwemwater is op 13 mei waarschijnlijk nog erg koud, maar koffie en thee staat klaar voor iedereen die de opening wil bijwonen. Op deze middag zijn ook de bestelde abonnementen af te halen. Dit jaar zijn de abonnementen voor het eerst via de website te bestellen. Een kleine honderd zwemmers bestelden hun abonnement al online via zoutwaterbad.info. In de voorverkoop zijn de seizoenskaarten €8,- per stuk goedkoper. Voor late beslissers biedt het K.P. Zijlbad op 20 mei nog één keer de gelegenheid om de abonnementen tegen voorverkoopprijs aan te schaffen, tijdens ‘Lente in Loppersum’.

Vrijwilligers

Het zoutwaterbad K.P. Zijl, dat geheel gerund wordt door vrijwilligers, hoopt op een zomerseizoen met mooi weer en veel bezoekers. “We streven ernaar om tienduizend gasten te mogen ontvangen. Is het water 17°C of warmer, dan zijn we in principe geopend,” legt penningmeester Johan Flikkema uit. “We kunnen echter nog flink wat hulp gebruiken om de kassa of het winkeltje te bemensen. Want zonder vrijwilligers moet het bad echt dicht blijven, en dat zou – vooral op mooie dagen – jammer zijn.”

Geïnteresseerde zwemmers en potentiële vrijwilligers kunnen contact opnemen met het K.P. Zijlbad via Facebook of via de website: zoutwaterbad.info. Via die media wordt tijdens het seizoen ook elke keer aangegeven of het zwembad open is.