Zoutwaterbad K.P. Zijl heeft weer een glijbaan

Vele jaren geleden bezat het zwembad al eens een glijbaan, maar deze is bij een grote opknapbeurt verdwenen. Begin deze eeuw hebben De Vrienden van het K.P. Zijlbad een enquête gehouden onder de badgasten. Daaruit bleek dat een glijbaan een grote wens was. Afgelopen weekend werd de gloednieuwe glijbaan geplaatst.

Toen bij de sluiting van een zwembad elders in het land een grote glijbaan werd gedemonteerd en naar Loppersum was vervoerd, begon menig hart sneller te kloppen. Jammer genoeg bleek de opbouw een te grote en onzekere klus. Deze glijbaan verdween dan ook na twee jaar weer van het toneel. Maar er nu goed nieuws. Een eigen glijbaan: een brede baan waar twee personen tegelijk vanaf kunnen glijden. Mét waterspoeling (wel 10 m3/uur): niet alleen om lekker snel te kunnen glijden, maar ook om de billen niet te verbranden als het metaal gloeiend heet van de zon. De financiering is mede mogelijk gemaakt door alle donateurs van voorheen De Vrienden van het K.P. Zijlbad.

Op het allerlaatste nippertje voor de opening van het seizoen is de glijbaan aangekomen en geïnstalleerd, dankzij de inspanningen van vrijwilligers. U kunt hem het hele zwemseizoen zien… en misschien zelfs uitproberen!