Keyan wint stoepkrijtwedstrijd

Tijdens de in oktober gehouden startbijeenkomst van het Jeugdcultuurfonds in de gemeente Loppersum (in de sporthal in Middelstum) werd naast verschillende sport- en culturele activiteiten ook een stoepkrijtwedstrijd gehouden. Eén van de kinderen uit de gemeente Loppersum is hiermee in de prijzen gevallen.

Uit de honderden inzendingen voor deze landelijke stoepkrijtwedstrijd van het Jeugdcultuurfonds hebben Bertien Minco (directeur Jeugdcultuurfonds), Judith Osborn (kunstenares) en Ruben Veeman (ontwerper van de JCF-dieren) de drie mooiste stoepkrijtdieren gekozen. Keyan de Jonge (7 jaar) uit de gemeente Loppersum heeft de derde prijs (een JCF-pakket) voor zijn getekende dino gewonnen.

Het Jeugdcultuurfonds vergoedt de leskosten van muziek-, dans-, toneellessen of andere culturele cursussen voor kinderen van 4-18 jaar wanneer daar thuis te weinig geld voor is. Sinds oktober is het Jeugdcultuurfonds ook actief in de gemeente Loppersum.