Jeugdsoos Flits wint Provinciale Vrijwilligersprijs

Op het provinciehuis in Groningen zijn maandagavond de Provinciale Vrijwilligersprijzen uitgereikt. Jeugdsoos Flits won in de categorie Jeugd en kreeg van gedeputeerde Nienke Homan een cheque van maar liefst drieduizend euro. ‘Met deze prijs waardeert de provincie het vele goede werk dat deze vrijwilligers verzetten. Vrijwilligers zijn onmisbaar in onze samenleving’, aldus Homan.

Al meer dan 25 jaar biedt Jeugdsoos Flits een veilige plek aan de jeugd. Zo’n 25 vrijwilligers die jonger dan 25 jaar zijn, organiseren allerlei activiteiten: van disco en sporttoernooien tot knutselmiddagen. De jury waardeert de manier, waarop de jongeren samenwerken met de gemeente.

Op Facebook schrijft het bestuur: ‘Namens het hele bestuur willen we alle huidige vrijwilligers bedanken, maar natuurlijk ook alle oudvrijwilligers. Zonder jullie zou er geen Flits zijn. Dit is een beloning voor alle inzet en inspanningen van de afgelopen 25 jaar. WIJ mogen hier met recht trots op zijn. Bedankt!’

De andere winnaars van de Vrijwilligersprijs waren Stichting Nieuw Nabuurschap uit Groningen, Colourful Bedum en Tennisclub Nienoord uit Leek. De overige genomineerden, Keetpop uit Leermens, Multicultureel vrouwencentrum Jasmijn uit Groningen, Wijkbedrijf Selwerd uit Groningen en Basketbalvereniging Millwings uit Winschoten ontvingen een aanmoedigingsprijs van duizend euro.