Nieuwe showroom Bijsterveld Bedrijfskleding

Op 2 januari heeft Bijsterveld Bedrijfskleding haar nieuwe showroom in gebruik genomen. Een forse uitbreiding qua vierkante meters maakt het mogelijk om de bedrijfskleding, schoeisel en persoonlijke beschermingsmiddelen overzichtelijk te presenteren.

Het bedrijf bestaat inmiddels alweer meer dan 17 jaar. Na de start vanuit een garage en ingerichte bus heeft het bedrijf in 2010 zijn intrek genomen in het pand aan de Industrieweg 21 te Loppersum. De showroom van iets meer dan 50m2 werd al snel uitgebreid naar ruim 80m2. Toen ook dit onvoldoende bleek, besloten de ondernemers Henriëtte en Klaas Jan Bolhuis te zoeken naar verdere mogelijkheden tot uitbreiding. In 2016 lagen de eerste schetsen op tafel.

Midden 2017 begon het Lopster Bouwbedrijf P.C. de Winter zijn klus en heeft – zonder dat Bijsterveld Bedrijfskleding hoefde te sluiten – een verdieping over het bestaande gebouw gebouwd. Met onderaannemers uit het dorp en uit de regio is er een bovenverdieping van 16 x 16 meter met eigen fundatie, eigen staalconstructie en eigen voorzieningen gerealiseerd. Ook het bestaande gebouw op de begane grond is met 75m2 uitgebreid.

Tot aan de laatste week van december werd er volop gewerkt om de verhuizing van de showroom voor te bereiden. Het plaatsen van de kozijnen en het glas, het plaatsen van de trap en het monteren van de stellingen vond vrijwel gelijktijdig plaats, zodat tussen kerst en oud en nieuw de producten naar de bovenverdieping verhuisd konden worden.

Nu is de showroom ruim een maand in gebruik en vele bestaande en ook vele nieuwe klanten weten hun weg inmiddels te vinden naar de showroom van 256m2. ‘We hebben erg ons best gedaan om de gemoedelijke sfeer van de oude showroom ook in de nieuwe showroom te krijgen en dat is ons best goed gelukt’ aldus Henriëtte. ‘Het vertrouwde kopje koffie of thee is er nog steeds en er is voldoende tijd om onze klant goed te kunnen adviseren. We kunnen onze producten nu weer overzichtelijk presenteren’.

‘We hadden nooit kunnen denken dat het bedrijf zo zou groeien’, vertelt Klaas Jan. ‘Toen Henriëtte in 2010 begon in het bedrijf waren er 300 klanten en werkte ik in Assen. Nu – amper 8 jaar verder – zijn er meer dan 2.200 klanten en zijn wij beiden fulltime werkzaam in het bedrijf. Afienke en Jolanda ondersteunen ons dagelijks parttime en vorig eigenaar en (schoon-)vader Klaas Bijsterveld neemt nog regelmatig de bezorgroute op zich.’

‘We richten ons voornamelijk op de zakelijke markt, maar ook de particuliere klant voor werkkleding die weet wat hij/zij wil is bij ons welkom’ vertelt Henriëtte. ‘Bijna alle bedrijfstakken kunnen bij ons terecht en we leveren advies op maat met een perfecte match tussen verwacht gebruik, kleur en huisstijl’.

De Lopster ondernemers zijn trots. In navolging op onder andere de Hubo en de Albert Heijn zien ze de kansen die het prachtige dorp Loppersum hun geeft en dat geeft ze de durf om fors te investeren. ‘Loppersum is voor ons de perfecte plek om te wonen en te werken. Er zijn veel voorzieningen en we zijn goed bereikbaar’ aldus Klaas Jan.

De nieuwe showroom is open van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur en op zaterdag van 9:00 tot 13:00 uur.

fotografie: Chris Bomekamp