Bart Hol en Chris Kuiper naar de Special Olympics World Summer Games

Oud-Loppersummer Bart Hol en Chris Kuiper van De Brug Veendam zijn uitgenodigd om mee te doen aan de Special Olympics World Summer Games in Abu Dhabi 2019. Dit zijn de Wereld Spelen voor mensen met een verstandelijke beperking.

Deze sporters maken, samen met 3 andere zwemmers uit Raalte, deel uit van het Special Olympics zwemteam. Verder gaan er nog 61 andere sporters mee uit Nederland. Samen met 23 coaches en 9 stafleden vormen ze Team NL.

Special Olympics World Games

Van 14 t/m 21 maart 2019 strijden 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 170 landen tegen elkaar op dit wereldpodium in Abu Dhabi. De Special Olympics heeft vele levens veranderd en veel sporters zijn boven zichzelf uit gestegen wat betreft sportprestaties maar ook zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

Samen met 2.500 coaches, 20.000 vrijwilligers en minstens 500.000 toeschouwers zijn de World Games ’s werelds grootste sportevenement in 2019! De 66 sporters van Team NL zijn actief in 13 takken van sport: atletiek, bowling, golf, gymnastiek, handbal, inline-skaten, judo, paardrijden, tennis, wielrennen, zeilen, zwemmen en open water zwemmen

Deelname aan de World Games is voor de sporters de kans van hun leven en tegelijkertijd de moeilijkste competitie ooit. Door middel van de World Games kunnen de sporters hun talenten en vaardigheden op wereldniveau tonen en laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau.

Sponsoren gezocht

Deelname is niet gratis! De beide heren zijn druk op zoek naar sponsoren om mee te kunnen doen aan dit evenement. Deze maand gaat de hele club stroopwafels verkopen en de opbrengst van Bart en Chris is voor deelname aan de World Games in Abu Dhabi. Er zullen zeker nog meer acties volgen.

Wilt u deze toppers sponsoren wel sponsoren, stuur dan een mail naar debrugveendam@gmail.com