Lopster Störmvogels halen ruim 2200 euro op tijdens benefietfestival

Shantykoor de Lopster Störmvogels heeft afgelopen zaterdag een zeer goed georganiseerd benefietfestival in de Boshal te Loppersum gehouden. In een sfeervol ingerichte sporthal door vele vrijwilligers van het koor werkten een zestal koren belangeloos mee aan dit Benefietfestival.

Optredens waren er van Amusementskoor Ratjetoe uit Groningen, piratenkoor Voorwaarts Voorwaarts uit Hoogezand-Sappemeer, de Magellan Singers uit Delfzijl, shantykoor Armstrong’s Patent uit Appingedam, piratenkoor the Lady Pirates en het organiserende shantykoor de Lopster Störmvogels.

Het festival stond in het teken van het Goede Doel, namelijk het Mart & Tinifonds. Het Mart & Tini Fonds ondersteunt het Martini Ziekenhuis de zieke kinderen en hun ouders. Zij doen dat omdat ze graag iets extra’s voor hen willen doen. Iets dat de ingrijpende ervaring van een ziekenhuisopname een beetje kleur en warmte geeft. Het fonds is in 2011 in het leven geroepen door een gift van Mirjam Wallenburg. Haar twee maanden oude zoontje Victor verbleef langere tijd op de kinderafdeling van het Martini Ziekenhuis nadat hij met spoed was opgenomen. Uit dank voor de goede zorgen heeft Mirjam op de eerste verjaardag van haar zoon 500 euro ingezameld. Inmiddels steunen veel particulieren en organisaties het Mart & Tini Fonds.

Dit zijn de activiteiten die het Mart & Tini Fonds financiert: Ouders kunnen voor praktische ondersteuning een beroep doen op het Mart & Tini Fonds als de eigen financiën ontoereikend zijn en andere financiële bijstand (tijdelijk) niet beschikbaar is. Voor zieke kinderen is afleiding en ontspanning belangrijk. Met bijdragen uit het Mart & Tini Fonds financieren zij bijvoorbeeld kookworkshops voor kinderen met diabetes. Voor de verwerking van het verlies van een kind dat in het ziekenhuis is overleden, bieden zij gedenkactiviteiten en daarbij behorende voorzieningen aan. Voor een deel financieren zij dit met bijdragen uit het Mart & Tini Fonds.

De opening van het Benefietfestival werd verricht door burgemeester Albert Rodenboog van de gemeente Loppersum door met alle aanwezigen het Gronings volkslied de zingen.

De presentatie was de hele dag in voortreffelijke handen van Jaap Nienhuis uit Usquert, beter bekend als Jobke Nainhoes, ex presentator van RTV-Noord. Radio Noord en HavenstadFM uit Delfzijl verzorgden vanaf de locatie een mooie sfeerimpressie. Maar ook RegioFM/TV en Omroep Odrie uit Oosterwolde besteedden er aandacht aan, net als vele regionale kranten wat het festival tot een succes heeft gemaakt.

Omstreeks 16:30 uur hebben voorzitter Jan Hendrik Klinkhamer en secretaris Kees Mulder van de Lopster Störmvogels een cheque overhandigd met een fantastische opbrengst van € 2.276,50 aan Gerda van Bergen, Unithoofd van de Kinderafdeling van het Martini Ziekenhuis Groningen. De cheque zal een mooi plaatsje krijgen op de afdeling aldus mevrouw van Bergen. Zij bedankte de organisatie met dit geweldige initiatief en de fantastische opbrengst. Dank aan alle vrijwilligers en sponsoren die dit mogelijk hebben gemaakt.

Op de foto links met microfoon, voorzitter Jan Hendrik Klinkhamer van shantykoor de Lopster Störmvogels, in het midden Gerda van Bergen, namens het Mart en TiniFonds en rechts secretaris Kees Mulder van shantykoor de Lopster Störmvogels. Foto: Menne Tillema