Stroopwafels voor deelname aan Special Olympics

Oud-Loppersummer Bart Hol en Chris Kuiper gaan op Koningsdag op de Vrijmarkt in Loppersum stroopwafels verkopen voor deelname aan de Special Olympics World Summer Games in Abu Dhabi 2019.

Om mee te mogen doen aan de Wereld Spelen, moeten ze zelf ook een bedrag inleggen. Samen met hun Zwemvereniging (De Brug Veendam) hebben ze al een aantal sponsoren gevonden en het laatste deel van het deelnamegeld gaan Chris en Bart bij elkaar brengen door het verkopen van stroopwafels op de Vrijmarkt in Loppersum. De stroopwafelkraam is dan te vinden aan de Wirdumerweg.

Special Olympics World Games

Bart en Chris maken, samen met 3 andere zwemmers uit Raalte, deel uit van het Special Olympics zwemteam. Verder gaan er nog 61 andere sporters mee uit Nederland, 23 coaches en 9 stafleden. Samen vormen ze Team NL. De World Games (’s werelds grootste sportevenement in 2019) worden gehouden van 14 t/m 21 maart 2019. Dan strijden er 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 170 landen tegen elkaar op dit wereldpodium in Abu Dhabi.