Jubilarissen bij Loppersum’s Harmonie

Afgelopen zaterdagavond gaf Loppersum’s Harmonie in een sfeervol ingerichte en goed gevulde Vredekerk haar voorjaarsconcert voor donateurs en geïnteresseerden. Het concert kreeg als thema “Liefde voor Muziek” mee.

Het orkest, o.l.v. haar nieuwe dirigente Annejet Dijkman en de malletband, o.l.v. Johan Degenkamp, beten het spits af met een gezamenlijke mars. Het programma werd verder in afzonderlijke delen afgewerkt met gevarieerde concertwerken. Ook presenteerde de vorig jaar opgerichte streetband L.O.S. (Loppersum on Street) zich met enkele swingende nummers. Het leerlingenorkest kwam al fietsend, verkleed als de kinderen Von Trapp de kerk in om aansluitend het door hen ingestudeerde “Sound of Music” ten gehore te brengen.

Voor de pauze werd een van de leden verrast met een nieuwe bugel die kon worden aangeschaft door een financiële bijdrage van de Eenkemastichting.
Vier leden kregen een bondsspeldje en oorkonde overhandigd i.v.m. hun jubileum als muzikant: Jakob de Ruiter voor 40 jaar, Marjanne Broekhuizen-Suurd, Yvonne Broekhuizen en Beau Laninga voor 12,5 jaar.

Bestuur en leden kijken terug op een geslaagd concert en gaan zich nu weer richten op een volgend optreden.