Zaterdag brandweerwedstrijden in Loppersum

Op zaterdag 26 mei zijn er brandweerwedstrijden in Loppersum. Brandweerploegen uit verschillende plaatsen in Nederland testen hun vaardigheden die dag. Omwonenden en geïnteresseerden zijn welkom om te komen kijken. De wedstrijden bieden liefhebbers een bijzonder kijkje achter de schermen bij de brandweer.

Vaardigheden

Tijdens de wedstrijd moeten de ploegen een oplossing bedenken voor een zo realistisch mogelijk scenario. De ploegen worden beoordeeld op hun kennis, kwaliteit en bekwaamheid. In Loppersum doen tien ploegen mee, vier daarvan zijn Gronings. De beste drie ploegen gaan door naar de volgende ronde. Om 19.00 uur ‘s avonds is de prijsuitreiking in sporthal Boshal. De prijzen worden uitgereikt door burgemeester Rodenboog. De volgende ronde is op 16 juni in Beilen.

Locatie

Om de deelnemende ploegen een eerlijke kans te geven is het belangrijk dat de exacte locatie van de wedstrijd geheim blijft. Bezoekers kunnen zich melden bij de brandweerkazerne aan de Pomonaweg 3 in Loppersum. Daar ontvangen zij de exacte locatie. Aan bezoekers wordt gevraagd om overdag geen foto’s/filmpjes te delen.