7 juli: Lopster Torenloop

Op zaterdag 7 juli 2018 is het weer zover, dan vindt de 13e editie van de Lopster Torenloop plaats. Loppersum zal op deze zaterdagavond weer volop in het teken staan van hardlopende deelnemers. Nadat de edities van 2016 en 2017 onder eigen vlag zijn georganiseerd, maakt de Lopster Torenloop in 2018 deel uit van het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit.

Dit Loopcircuit omvat zes dorpslopen waarvan de eerste twee, de Steemer Omloop in Stedum en de Hippolytusrun in Middelstum, al zijn gelopen. Na de Lopster Torenloop volgen nog de Minimarathon in Ten Boer, de COOP Eemsmondloop in Uithuizermeeden en de Rabo Ekensteinloop in Appingedam.

Route: een paar aanpassingen

Tijdens de Lopster Torenloop zal er een wedstrijdloop over tien kilometer, een trimloop over vijf kilometer en de jeugdloop, met de traditionele rondjes om de Lopster Toren, worden gelopen. De route gaat grotendeels in en door het centrum van Loppersum en volgt voor een groot gedeelte de route van vorig jaar. Toch is de route wel een beetje aangepast i.v.m. enkele wegwerkzaamheden die momenteel in Loppersum plaatsvinden. De recreatieve lopers lopen één rondje van 5 km en de wedstrijdlopers twee rondjes van 5 km.

NulpuntNul-estafette voor teams

Tussen de jeugd en de recreatieve en de wedstrijdloop zal de zogenaamde “NulpuntNul-estafette” weer plaatsvinden. Teams met elk 4 deelnemers, van sponsoren, winkeliers, sportverenigingen e.d. strijden tegen elkaar in een ludieke estafette rondom de Lopster Toren. De teams strijden om de felbegeerde wisselbeker die vorig jaar werd gewonnen door Café de Lopster Kroon. Al met al een sportieve en hilarische uitdaging die tegelijk een mooie warming up is voor de vijf of tien kilometer.

Starttijden en inschrijven

Voor de jeugdloop wordt het startschot gegeven om 18.00 uur en voor de recreatieve en wedstrijdloop valt het startschot om 19.00 uur. Inschrijven kan op de dag zelf in Jeugdsoos Flits aan de Wirdumerweg 5 te Loppersum. Tevens is hier ruimte om zich om te kleden.

De inschrijving voor de jeugdloop vindt plaats tussen 17.00 – 17.45 uur en de kosten bedragen € 1,00 per deelnemer (dit is incl. herinnering).
De inschrijving voor de recreatieve en wedstrijdloop van 5 en 10 km vindt plaats tussen 17.00 – 18.30 uur en deze kosten bedragen € 6,00 per deelnemer.

Voor meer informatie over de Lopster Torenloop kijk op www.mfacloppersum.nl of volg ons op Facebook.