Laatste gemeentegids gemeente Loppersum

In week 34 valt een bijzondere editie van de gemeentegids bij inwoners van de gemeente Loppersum op de deurmat. Dit is namelijk de laatste. Per 1 januari 2021 gaat Loppersum samen met de gemeenten Delfzijl en Appingedam verder als één gemeente. Voor deze laatste, bijzondere editie hebben ook onze inwoners een mooie bijdrage geleverd. Zij hebben op verzoek van de gemeente foto’s ingestuurd van mooie plekken in Loppersum. Op de voorkant van de gemeentegids 2018-2020 staan 13 foto’s van prachtige plekjes en landschappen tijdens verschillende seizoenen.

Speciale katernen

In deze gids ontdekken inwoners en recreanten wat er te doen is op het gebied van horeca, cultuur, recreatie, sport en ondernemerschap in de gemeente Loppersum. Ook wordt er aandacht aan de aardgasproblematiek. De inwoners van Loppersum ondervinden dagelijks hinder van de gevolgen van de gaswinning. De aardbevingen vormen een belangrijk, maar ingewikkeld dossier waar we nauw bij betrokken zijn. Daarnaast is er een speciaal katern ‘Duurzaamheid’. We willen onze dorpen klaarmaken voor de toekomst. Dat gebeurt onder andere door ons milieubeleid, waarin staat dat we als gemeente in 2030 niet meer afhankelijk willen zijn van fossiele energiebronnen, zoals aardgas, aardolie en steenkolen.

De gids wordt huis-aan-huis verspreid in de gemeente. Geïnteresseerden mogen ook een exemplaar komen ophalen bij de publieksbalie in het gemeentehuis. De gids is digitaal te raadplegen via www.loppersum.nl/gemeentegids.