Inspire Coaching biedt nu ook therapie

In praktijk Inspire Coaching kan nu, naast coaching, ook therapie gegeven worden. Lifecoach Dita Kalsbeek heeft in het voorjaar de vierjarige opleiding tot psychosociaal Wielwerk-therapeut afgerond.

Dita: “Door deze opleiding kan ik mensen nog beter begeleiden. Veel mensen verzetten zich tegen wat er in hun leven is, ze zwemmen tegen de stroom in. Hier kom je niet verder mee, je wordt er zelfs heel erg moe van. Door therapie wordt duidelijk waarom je dat doet en leer je om te gaan met de dingen die je eigenlijk niet wilt in je leven. ” Nu Dita psychosociaal therapeut is heeft zij zich gespecialiseerd in het begeleiden van volwassenen en kinderen die veel stress ervaren en hierdoor merken dat ze vastlopen. Een heftige gebeurtenis kan de oorzaak zijn van veel stress maar vaak is het al lastig genoeg om balans te vinden in het drukke leven van alledag. Mensen komen niet meer toe aan de dingen waar ze energie van krijgen en waar ze plezier uit halen. Ontspanning is vaak een sluitpost, eerst moet er van alles worden gedaan.

Dita vertelt dat naast volwassenen en pubers, ook steeds meer jonge kinderen stress ervaren. Het is van alle leeftijden om veel druk te ervaren om te voldoen aan alle verwachtingen van school, werk, sociale omgeving en natuurlijk aan de verwachtingen van jezelf. Mensen die constant heel hard werken en alles heel goed willen doen kunnen gemakkelijk uitgeput raken en emotionele klachten krijgen zoals snel geïrriteerd raken en snel boos worden of huilen. Naast emotionele klachten kunnen er ook lichamelijke klachten ontstaan die misschien op zichzelf lijken te staan maar bij nader inzicht verband houden met veel stress. Vermoeidheid, migraine en buikpijn zijn veel voorkomende klachten die door stress veroorzaakt kunnen worden. Tijdens de sessies voor (jong)volwassenen vinden gesprekken plaats aangevuld met verschillende technieken zoals hypnotherapie, neuronlinguïstisch programmeren en ontspanningsoefeningen waardoor er meer rust en ontspanning ontstaat in lijf en hoofd en de klachten afnemen. Bij de behandeling van kinderen worden vooral veel oefeningen gedaan. In een beperkt aantal sessies wordt vaak al veel resultaat bereikt.

Voor meer informatie zie de website www.inspire-coaching.nl, Facebook of Instagram.