Concert Kamerkoor Erato

Kamerkoor Erato geeft onder leiding van Roel Griffioen op zondag 7 oktober om 15.00 uur een concert in de Petrus en Pauluskerk waarin religieuze muziek centraal staat. Na afloop van het concert in Loppersum is er een gezellige nazit met een hapje en een drankje.

Op het programma staan verschillende Psalmen in composities van J.P. Sweelinck, F. Mendelssohn Bartholdy, Lajos Bárdos en Jaakko Mäntyjärvi. Kathelijne Schelfhout verzorgt het muzikale intermezzo op harp. Psalmen en een harp, een mooie combinatie in aanloop naar de finale met de prachtige Missa Rigensis van de Letse componist Uğis Prauliņš.

Kamerkoor Erato is opgericht in 1989. De naam van het koor werd ontleend aan Erato, de muze van de minnezang uit de Griekse mythologie. Sinds de oprichting staat het koor onder leiding van Roel Griffioen, die koordirectie studeerde bij Bruno de Greeve aan het Gronings conservatorium. Kamerkoor Erato bestaat momenteel uit 24 zangers en zangeressen uit Groningen-Stad en Ommeland.