Lopster student Stefan Warink ontwikkelt anti-katersupplement

De 24-jarige geneeskundestudent Stefan Warink uit Loppersum heeft samen met zijn kameraard Tjemme Piso een middel tegen katers bedacht. Het is de verwachting dat het middel in december op de markt komt.

De twee studenten zijn in de boeken gedoken om uit te zoeken waar de hoofdpijn, het lamme gevoel en de diarree na het gebruik van alcohol door worden veroorzaakt, vertelt Warink aan de Eemsbode. “Vaak wordt er een paracetamol genomen om de klachten te maskeren. Alleen doet de paracetamol behalve het onderdrukken van de gevolgen niets aan de oorzaak. Dat doen wij wel. Ons supplement pakt de oorzaak aan en onderdrukt de klachten. Dat maakt het uniek. Ik kan helaas niet zeggen wat er in het supplement zit.”

Warink en Piso zijn nu bezig om geld in te zamelen om het middel op de markt te brengen. Dat doen ze via crowdfunding. Er is een website, www.vocalotus.com, en een Facebookpagina. Ze hopen het supplement in december op de markt te kunnen brengen.