Onderzoek naar kinderen in het aardbevingsgebied

De Rijksuniversiteit Groningen, UMCG en Jonx doen onderzoek naar de ervaringen van kinderen en jongeren in het Gronings aardbevingsgebied. Ze willen graag van kinderen en jongeren horen wat hun ervaringen zijn en wat zij belangrijk vinden.

Ze zoeken 25 kinderen en 25 jongeren tussen 6 en 18 jaar en hun ouders voor dit onderzoek. Bij kinderen tussen de 6 en 12 nemen ze een interview af waarin het verhaal van het kind centraal staat. Voor jongeren tussen de 12 en 18 worden groepsgesprekken georganiseerd. Mochten jongeren liever individueel willen spreken, is dat ook mogelijk. Aan de ouders wordt gevraagd een korte vragenlijst in te vullen. Om een goed beeld te krijgen, zijn ze op zoek naar kinderen met verschillende ervaringen (wel of geen schade aan het huis, wel of niet verhuisd).

Wilt u meedoen of meer informatie? Stuur een mailtje naar gegrond@rug.nl, bel of app naar 06-16079243 of bekijk de website www.rug.nl/gegrond.