Succesvolle Nacht van de Nacht in Loppersum

Zaterdagavond 27 oktober 2018 was het ook in de gemeente Loppersum De Nacht van de Nacht. Dit is een landelijke ‘nacht’ waarbij aandacht gevraagd wordt voor de schoonheid van echte duisternis én de functie daarvan voor mens, natuur en milieu. Zo’n 40 kinderen en hun ouders hebben genoten van het donker in het prachtige Groninger Landschap. Zij waren te gast bij de biologische boerderij van Piet Glas en Angela Rijnen in Loppersum. Na een ontvangst met koffie, thee en lekkere koekjes en een welkom door wethouder Bé Schollema (Duurzaamheid en Milieu) startte het programma met een puzzelopdracht. De kinderen hebben daarna activiteiten gedaan met zonnebloemen, ze hebben sterren bekeken en natuurlijk was er ook aandacht voor nachtdieren.

Aan het eind van het programma stond er warme chocolademelk klaar en volgde de oplossing van de puzzel. Alle kinderen kregen een cadeautasje mee naar huis met onder andere een solar knijpkat-lampje, een paddestoelenspiegeltje, een biologisch afbreekbare pen en biologische appels van de boerderij. Het was een zeer gezellige avond.

De Nacht van de Nacht is georganiseerd in samenwerking met IVN en de Stichting Weer- en Sterrenkunde Eemsmond.