Gemeentehuis Loppersum wordt bouwkundig versterkt

Uit inspecties is gebleken dat het gemeentehuis van Loppersum versterkt moet worden om beter bestand te zijn tegen mogelijke aardbevingen.

Wethouder Pier Prins: ‘Eind 2015 zijn diverse gebouwen in onze gemeente geïnspecteerd in verband met de aardbevingsproblematiek in onze regio. Zo ook het gemeentehuis. In de afgelopen jaren zijn er diverse berekeningen uitgevoerd en daaruit blijkt dat het gemeentehuis bouwkundig versterkt moet worden.’

Er is naar een manier gezocht die zo weinig mogelijk impact heeft op omwonenden, medewerkers en bezoekers van het gemeentehuis. De werkzaamheden starten in februari 2019 en zijn eind december 2019 afgerond.

De versterking van het gemeentehuis vindt plaats met behulp van base isolation. Voordeel van deze methode is dat de dienstverlening aan de inwoners door kan gaan en dat de medewerkers niet hoeven te verhuizen naar andere locaties.