Zanger Erwin de Vries in de Petrus en Pauluskerk

Op donderdag 7 februari om 20.00 uur komt de bekende Groningse zanger Erwin de Vries in de Petrus en Pauluskerk.

Zanger, tekstschrijver, componist en gitarist Erwin de Vries treedt al zo’n vijfentwintig jaar op in Stad en Ommeland. Vroeger met Deheleboel, tegenwoordig solo maar vaak met zijn eigen begeleidingsband. Hij treedt altijd op met blote voeten; zelf zegt hij daarover: “Dat is mijn handelsmerk. Het zingt prettiger. Ik vind het ook iets natuurlijks uitstralen, ik probeer in mijn muziek ook zo eerlijk mogelijk te zijn en me kwetsbaar op te stellen. Dit vind ik daarbij passen.”

Zijn laatstverschenen album De Noodzoak, opgenomen met zijn band De Zunderlingen, werd bekroond met de Dagblad van het Noorden streektaalprijs 2016.

Naast het zingen, werkt Erwin de Vries als psychiatrisch verpleegkundige. Hij helpt mensen die stress hebben door alles wat met de gevolgen van de gaswinning te maken heeft. In de Petrus en Pauluskerk zal hij geïnterviewd worden over zijn kijk op het leven. Natuurlijk zal hij ook een aantal van zijn liedjes zingen.

De avond met Erwin de Vries is een initiatief van de Protestantse Kerk Loppersum-Maarland en staat in een serie avonden waarin eerder zanger Arnold Veeman, cabaretier Peter de Haan / Pé Daalemmer, arts – columnist Sander de Hosson en dichter-columnist Jean Pierre Rawie te gast waren.

De toegang is gratis. Aan het eind van het programma kunnen aanwezigen een bijdrage geven.