Maak kennis met Soulfulness

Op vijf maandagavonden in maart en april kun je in Loppersum kennismaken met Soulfulness: bezield leven.

Mindfulness, leven in het hier en nu, is een begrip dat de laatste jaren steeds populairder is geworden. De schrijver Brian Draper gaat in zijn boek Soulfulness, bewust leven vanuit de ziel nog een stapje verder. Hij ziet bezield leven als een bewustwording van je eigen innerlijke leven, van waaruit je verbinding kunt zoeken met de ander, met de natuur en met God.

Draper schrijft zijn boek vanuit de christelijke traditie, waarin hij geworteld is. In Groot Brittannië is hij onder meer bekend van ‘Thought for the day’ op BBC radio 4. Tijdens de avonden zal het boek van Draper worden besproken, maar niet alleen door erover te praten. Via eenvoudige lichaamsmeditaties en het mediteren over een gedicht of een stukje Bijbeltekst, proberen we de waarde van zijn benadering te ervaren.

De avonden worden gehouden op maandag 11, 18 en 25 maart en 1 en 8 april en duren van 19.30 tot ongeveer 20.30 uur. Plaats van samenkomst is de Petrus en Pauluskerk in Loppersum (ingang Wirdumerweg).

Deelname is open voor iedereen. Behalve de aanschaf van het boek zijn er aan deelname geen kosten verbonden. Opgave en meer informatie bij ds Tjalling Huisman: 0596-571393 / tjhuisman27@gmail.com