Wie wordt de eerste Maestro van Loppersum?

Toen het idee werd geboren om als Loppersum’s Harmonie een Maestro-concert te organiseren was er nog alle tijd om de voorbereidingen te treffen. Inmiddels zijn we aangekomen in de maand waarin het concert plaats zal gaan vinden. In de tussentijd is er al heel veel gedaan om het concert tot een succes te maken.

Er werden 3 “bekende” Lopsters (Marco Roepers, predikant van de gereformeerde kerk, Esther Hol van de Fa. Hol/Hubo en Anja Dijkstra van de Guldenroede) benaderd om de uitdaging aan te gaan en inmiddels hebben ze al heel wat directielessen van de dirigent van Loppersum’s Harmonie gehad en hebben veel aan thuisstudie gedaan. Ze zijn aanwezig geweest tijdens enkele repetitieavonden om met het orkest te oefenen en zelfs op de studiedag van 2 maart j.l. kwamen ze hun vooruitgang nog weer eens laten zien.

De een heeft het al aardig onder de knie, de ander is blij dat het nog enkele weken duurt en er dus nog aan de uitvoering gewerkt kan worden. Maar het zal iedereen verbazen wat ze ten tonele gaan brengen.

Ook zijn er inmiddels 4 juryleden gevonden en die zullen zich gaan verdiepen in de werken die de Maestro’s zullen gaan dirigeren. Ook hier betreft het 4 inwoners uit Loppersum, allen met enige muzikale achtergrond.

En 30 maart a.s. dan is het DE dag van het concert wat plaats zal gaan vinden in de Vredekerk aan de Burg. v.d. Munnikstraat 16. De zaal, die veranderd zal zijn in een ware concertzaal, opent om 18.45 uur haar deuren voor het publiek.
De entree is voor donateurs € 2,50 p.p en voor niet-donateurs € 5,– p.p. (wellicht een reden om donateur te worden van Loppersum’s Harmonie, aanmelden kan bij de ingang).

Tijdens het concert zal de meeste tijd voor de Maestro’s zijn maar ook zullen er onder leiding van dirigent Annejet Dijkman enkele concert werken worden gespeeld. Dit al voor een deel als voorbereiding op de deelname aan het Borkum muziekfestival op het Duitse eiland, 15 juni van dit jaar. En uiteraard zullen de 10 leerlingen van Loppersum’s Harmonie ook weer van zich laten horen.

Kom dus 30 maart naar de Vredekerk, want dit mag je niet missen!

Bestuur en leden van Loppersum’s Harmonie hopen u dan te mogen begroeten.