Avond4Daagse Loppersum zoekt vrijwilligers

De Avond4Daagse van Loppersum zoekt vrijwilligers die willen helpen om dit evenement voor de kinderen van de basisscholen te organiseren. Al vele jaren is de Avond4Daagse een leuk wandelfeest voor de kinderen van de basisscholen in Loppersum, Zeerijp en Appingedam met jaarlijks zo’n 275 deelnemers.

Vier avonden lang wordt er gewandeld op routes van 5 en 10 kilometer in de prachtige omgeving rond Loppersum door de landerijen en dorpjes. Op de laatste avond lopen de deelnemers door het dorp Loppersum, waarbij Loppersum’s Harmonie voor muzikale ondersteuning zorgt en alle deelnemers een medaille ontvangen voor de geleverde prestatie. Dit jaar wordt de Avond4Daagse van Loppersum georganiseerd van 20 mei t/m 23 mei.

De Avond4Daagse van Loppersum is een initiatief van de Lopster Sport Vereniging (LSV) die hiervoor diverse vrijwilligers zoekt die willen meehelpen in de organisatie. Dit betekent dat je twee tot drie vergaderingen bijwoont in de aanloop naar de Avond4Daagse en meehelpt om de voorbereidingen te treffen. Hierbij moet je denken aan:

  • Vaststellen van de data waarop de Avond4Daagse plaatsvindt (in overleg met de deelnemende scholen)
  • Bepalen van de routes die gelopen gaan worden en het controleren van de begaanbaarheid
  • Aanvragen van een vergunning bij de gemeente en afspraken maken met grondeigenaren over het recht van overpad.
  • Inkopen van de benodigde boodschappen om de drinkposten in te richten
  • Inschrijven van deelnemers, uitschrijven van startkaarten en zorgen voor de benodigde medailles en wandeldiploma’s
  • Registeren van de deelnemers en de gelopen afstanden
  • Promotionele activiteiten om kinderen (en ouders) aan te moedigen om deel te nemen
  • Hand- en spandiensten om het evenement gesmeerd te laten verlopen

Lijkt het je leuk om in de organisatie mee te helpen en ben je bereid hier wat tijd in te investeren? We horen het graag en zullen je met open armen ontvangen. Je maakt het hierdoor mogelijk dat de kinderen kunnen genieten van een sportief evenement waarbij gezelligheid voorop staat!

Je kunt hiervoor contact opnemen met Bart van de Kleut, die voor LSV de organisatie verzorgt. E-mail: bartvandekleut@online.nl.