Zilver voor Bart in Dubai

Vrijdag 15 maart zijn de zwemfinales in het Hamdan Sports Stadium in Dubai voor Bart Hol dan echt begonnen tijdens de Special Olympics World Games. Bart zwom een zilveren tijd, en een dikke PR, tijdens een hele spannende finale op de 400 meter vrije slag. De tegenstanders in deze finale kwamen uit: De Verenigde Staten, Colombia, Zuid Afrika, Azerbeidzjan, Estland en Puerto Rico.

De ochtendwedstrijden werden verplaatst naar de middag, in verband met de openingsceremonie van de vorige dag, die ervoor zorgde dat de zwemmers wel heel erg laat terug waren in hun hotel.

Openingsceremonie

Donderdag was de Openingsceremonie in het Zayed Sports City Stadium in Abu Dhabi. De opening werd vooraf gegaan door het overvliegen van een enorm vliegtuig van de hoofdsponsor, en 6 straaljagers van de luchtmacht van de Verenigde Arabische Emiraten. Meer dan 40.000 toeschouwers en miljoenen kijkers over de hele wereld hebben de officiële start van de Wereldspelen via TV en internet meegemaakt. Tijdens de ceremonie werden de 7500 sporters, uit ruim 190 landen, waaronder de sporters van Team-NL, gepresenteerd aan het publiek, onder begeleiding van de beats van Paul Oakenfold. Daarna werd de Special Olympische vlag gehesen en het Olympisch vuur spectaculair en met veel vuurwerk en show ontstoken. De openingsceremonie werd afgesloten met een optreden van Avril Lavigne, Luis Fonsi en Hussain Al Jassmi.

Zondag 17 maart komt Bart uit op de 1500 meter vrije slag.

tekst: Marinus Hol
foto’s: Bart Weerdenburg, Rachelle Fotografie en Marinus Hol