Fietsclinic Veilig blijven fietsen voor 65-plussers

Het campagneteam van Verkeerswijzer Groningen houdt op donderdag 21 maart van 14.30 tot 16.15 uur een gratis fietsclinic voor 65-plussers bij de bibliotheek in Loppersum.

De clinic gaat over fit en veilig blijven fietsen, met praktische tips en oefeningen. Ervaren instructeurs hebben aandacht voor fietsvaardigheid (reactiesnelheid, zicht en een goede balans) en deelnemers doen oefeningen met hun eigen fiets. Aan de deelnemers met een e-bike worden tips gegeven over het kiezen van de juiste ondersteuning en versnelling. Bovendien is er gelegenheid om de fiets te laten controleren en indien nodig kleine aanpassingen aan de fiets te laten doen. De clinic is gericht op zowel stadsfietsen als e-bikes. Het is de bedoeling dat iedere deelnemer de eigen fiets meeneemt.

Aanmelden kan via www.verkeerswijzergroningen.nl/fietsclinic. Deelname is gratis. Voor meer informatie en vragen over de fietsclinic kan men contact opnemen met Tekla Scholtens: t.scholtens@fietsersbond.nl / 0619608690.