Goud voor Team-NL in Dubai

Bart Hol heeft op de slotdag van de Special Olympics World Games in het Hamdan Sports Zwemstadion van Dubai een gouden medaille gewonnen. Hij zwom de 4 maal 50 meter wisselslag gemengd, samen met Chris Kuiper, Meike Terhorst en Maud Jonkman van het estafetteteam van Team-NL.

Het was een schitterende race die tot het eind erg spannend was. De estafetteploeg nam het op tegen de teams van Trinidad & Tobago, Syrië, Roemenië, Zuid Afrika, Slovenië, Servië en Italië. Even leek het erop dat ze als tweede gingen eindigen maar onder luid gejuich en aanmoedigingen van coaches Grietje Hooiveld en Wendy Scholtens, de teamgenoten en van de meegereisde familie en supporters uit Nederland, haalden ze toch de eerste plaats en dus goud!

Bart Hol heeft tijdens deze Olympics in totaal 1 vierde plaats, 1 maal brons, 1 maal zilver en 1 maal een gouden medaille gewonnen.

Donderdag 21 maart is nog de sluitingsceremonie in het Zayed Sports City Stadium in Abu Dhabi. Vrijdag vliegen de sporters en Team-NL terug naar Nederland waar ze om 14:00 uur op Schiphol worden verwacht.

Foto’s: Marinus Hol