Rodenboog verhuist naar Assen

Oud-burgemeester Albert Rodenboog gaat per 1 mei met zijn vrouw in Assen wonen. Hun oude woning aan de Kruisweg is inmiddels verkocht.

Het appartement dat de Rodenboogjes in Assen gaan bewonen ligt vlakbij het station. “Assen voelt gewoon goed,” zo zei Rodenboog tegen het Dagblad van het Noorden. Veel dorpsgenoten begroeten hem toch nog steeds als ‘burgemeester’. “Ik corrigeer ze dan door te zeggen: ‘Nee, ik ben oud-burgemeester’. Maar de meeste mensen trekken zich daar niks van aan. In die zin is het goed om in Assen een nieuwe start te maken.”

Rodenboog vertelt ook nog dat hij het best druk heeft met allerlei advies- en bestuursfuncties. Zo adviseert hij een paar bedrijven die actief zijn op het gebied van duurzaamheid en energietransitie. Verder is hij voorzitter van de raad van advies van Landschapsbeheer Groningen en de vereniging van eigenaren van Groninger Monumenten.

Lees het volledige interview hier.

foto: Sake Elzinga, uit de expositie De bevingen van binnen.