Wie wordt de eerste Maestro van Loppersum?

Drie bekende Lopsters strijden op zaterdag 30 maart om de titel ‘Maestro van Loppersum’ tijdens het voorjaarsconcert van Loppersum’s Harmonie.

Anja Dijkstra van de Guldenroede, Esther Hol van fa. Hol/Hubo en ds. Marco Roepers, predikant van de Vredekerk, zijn de kandidaten die de uitdaging zijn aangegaan. Er zijn drie concertwerken onder de kandidaten verdeeld en de afgelopen maanden zijn ze door de dirigent van Loppersum’s Harmonie zo goed mogelijk voorbereid. Alledrie zijn ze er fanatiek mee aan de slag gegaan en hebben zichzelf hier en daar verwonderd over hoe leuk ze het vinden maar ook de wil om als beste uit de bus te komen is bij alledrie duidelijk te merken. Tijdens de reguliere repetities van het orkest zijn ze enkele keren langs geweest om hun kunnen met het orkest te oefenen.

Op zaterdag 30 maart a.s. zullen ze dan echt strijden om de titel. De jury (bestaande uit vier muzikaal onderlegde inwoners van Loppersum) en de leden van het orkest van Loppersum’s Harmonie zullen aan het eind van het Maestro-concert gezamenlijk beslissen wie er als eerste Maestro van Loppersum de boeken in gaat.

De Vredekerk aan de Burg. v.d. Munnikstraat zal voor deze gelegenheid worden aangekleed als ware theaterzaal. Voor iedereen die dit mee wil maken: de zaal is open om 18.45 uur, entree is € 5,- p.p., donateurs betalen € 2,50 p.p.