Sappho speelt ‘De getemde feeks’ van Shakespeare

Rederijkerskamer Sappho speelt op vrijdag 5 april in de Vredekerk de komedie De getemde feeks van William Shakespeare in een bewerking en onder regie van Jaap de Graaf.

In Padua staan de aanbidders in de rij voor de jonge en lieftallige Bianca, de jongste dochter van de rijke edelman Battista. Deze heeft echter besloten dat Bianca pas mag trouwen als Katharina, zijn oudste dochter, aan de man is gebracht. Katharina is niet op haar mondje gevallen en wordt door de omgeving gezien als een feeks. Petruccio, gedreven door de rijkdom van Battista, durft de uitdaging aan te gaan om Katharina te temmen. Gaat hem dat lukken en waar leidt dat toe? En hoe dingen de aanbidders van Bianca naar haar hand? Wie gaat uiteindelijk de liefde van Bianca winnen?

De getemde feeks (The Taming of the Shrew) werd geschreven door William Shakespeare aan het einde van de zestiende eeuw als een komedie, wat blijkt uit de taalspelletjes, rolwisselingen en vermommingen. Het stuk ligt onder vuur omdat het seksistisch zou zijn, waardoor andere regisseurs er een feministisch protest van maken, maar de vraag is of dat werkelijk zo is. Shakespeare maakt in het stuk allerlei gedrag belachelijk, bedoeld om te lachen, waardoor het een grappig en luchtig stuk is.

5 april, aanvang 20.00 uur
Vredekerk, Burg. van der Munnikstraat 16
Entree 10 euro
Kaarten beschikbaar aan de zaal
Reserveren kan via sappholoppersum@gmail.com