Volleybaldames LSV Loppersum kampioen

De volleybalsters van LSV dames 1 zijn afgelopen maandagavond in Rolde kampioen geworden in de 1e klasse B. Door een 1-3 overwinning op vv Rolde dames 1 is de ploeg van trainer-coach Jan Kila twee wedstrijden voor het einde van de competitie niet meer in te halen door de concurrentie. Daardoor promoveert het team naar de promotieklasse, een jaar nadat ze uit die klasse gedegradeerd was.

Na de degradatie van vorig seizoen was de doelstelling om bovenin mee te draaien en te kijken of er meegestreden kon worden om de prijzen. Al snel in het seizoen bleek dat het team kampioenskandidaat nummer één was. De koppositie werd bezet en gedurende het seizoen bouwde de ploeg een voorsprong van tien punten op. Door een onverwachte 0-4 nederlaag van nummer twee Krathos uit Hoogezand tegen Trias uit Appingedam/Delfzijl had LSV met drie wedstrijden te gaan nog vier punten nodig om de kampioensvlag te mogen hijsen. En dat lukte afgelopen maandag in sporthal de Boerhoorn in Rolde.

De dames van trainer-coach Jan Kila begonnen onwennig wat resulteerde in een 13-8 achterstand in de eerste set. Vanaf dat moment begon de LSV-motor op volle toeren te draaien en was alles bingo voor de Lopsters. Het team bestaande uit Marijke Vegter, Tineke Koenderink, Suzan Haak, Gineke Hoekzema, Miranda de Winter, Martina Haak, Gerdy Brouwer, Kayleigh Hulck en Monica Folkersma stoomde in één keer door naar 13-25.

De drie volgende sets waren meer aan elkaar gewaagd. De tweede set ging lang gelijk op, maar aan het eind pakten de Lopsters een kleine voorsprong en gaven deze niet meer weg, 22-25. Als de dames ook de derde set zouden winnen was het kampioenschap een feit, maar Rolde startte een stuk beter in het derde bedrijf. Via 7-1 stonden de Drenten op 18-13 ruim aan de goede kant van de score. Vanaf dat moment begon het weer te lopen bij LSV en op 20-20 stond het weer gelijk. Helaas voor de aanstaande kampioen was de thuisploeg daarna weer bij de les, pakte het weer een voorsprong van een paar punten en won de set met 25-22. En Rolde leek wel trek te hebben in een vijfde set, want in de vierde pakte het team een 9-6 voorsprong. LSV kwam terug (12-12), maar Rolde hield het initiatief, 17-14. Een sterke fase van de ploeg uit Loppersum kantelde de set. LSV kwam langszij en pakte zelfs een 17-20 voorsprong. De Lopsters roken het kampioenschap, kregen geen last van kampioensstress en sloegen op 20-24 het kampioenschapspunt binnen! Na het laatste punt ontving het team felicitaties en bloemen van de dames van Rolde en werd de kampioensploeg vastgelegd op de gevoelige plaat.

Zaterdag a.s. spelen de dames om 18.00 uur hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen in sporthal de Boshal tegen Kroton uit Groningen. Traditiegetrouw gaat de vereniging op de laatste thuisspeeldag eerst van 9.00 tot 13.00 uur op het parkeerterrein bij de gereformeerde kerk in Loppersum auto’s wassen voor de eigen clubkas. In de sporthal wordt een verloting georganiseerd en alle teams sluiten de dag gezellig af met een hapje en een drankje. En niet onbelangrijk, alle teams, jeugd en senioren, spelen vanaf 9.00 uur hun laatste thuiswedstrijden.