Gemeente Loppersum en Stichting Urgente Noden gaan samenwerken

Op woensdag 21 augustus 2019 heeft wethouder Bé Schollema een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met Stichting Urgente Noden (SUN). Deze stichting verleent financiële hulp aan mensen die in dringende financiële nood verkeren en geen aanspraak kunnen maken op een andere voorziening. Het geld kan bijvoorbeeld besteed worden aan woninginrichting, huishoudelijke apparaten en levensonderhoud, maar ook aan schoolkosten, aansluitkosten voor gas/licht, medische kosten en kleding.

Schollema: “Er bestaan allerlei fondsen en regelingen voor financieel hulp. Maar soms is de nood zo hoog, dat er acute hulp nodig is. Bijvoorbeeld omdat een gezin anders uit hun huurhuis gezet wordt. Dan komt SUN in beeld, zij betalen de rekening. Daarna wordt het gezin (weer) verder geholpen door reguliere hulpverlening. SUN is er dus écht op het moment dat het water aan de lippen staat”.

Financiering

De financiële steun die de stichting biedt, wordt betaald uit bijdragen van fondsen en donateurs. Voor de personele kosten ontvangt de stichting subsidie van de deelnemende gemeenten en andere partners. De gemeente Loppersum verstrekt voor het jaar 2019 €1.800,00.