BIJzonder achter de Lagestraat

Op zaterdag en zondag 21 en 22 september is het verrassende groene hart van Loppersum opengesteld voor publiek. Tussen 12.00 en 18.00 uur is in met elkaar verbonden tuinen achter de Lagestraat, onder de appelbomen en in verborgen hoekjes een gevarieerde markt te vinden met kunst en andere (creatieve) producten.

Het thema van dit jaar is BIJzonder in de tuin. De tuinen zitten dan ook barstensvol bloemen en bijen: sambalbijen, aardbijen, aambijen, bijzettafels, bijtertjes, bijbenen en nog veel meer.

Als bijverschijnsel is er muziek te horen van Niceville, dweilorkest Loppersum On Street (L.O.S.), gitarist Evert Scholten en de bigband New Mean Swing Machine. Het IVAK en KunstDelta zijn aanwezig en er zijn het hele weekend workshops. Zo kunnen kinderen hun eigen drukwerk maken met een heuse etspers.

Extra bijzonder is dat op zondag een mobiele fruitpers aanwezig is. Wil je jouw appels laten persen, geef je dan op via www.mobielefruitpersgoldenraand.nl of 06 23 88 31 39. En natuurlijk ontbreekt het terras niet.

Kortom, een verrassend evenement voor kunstliefhebbers en gezelligheidszoekers. Kom erBIJ! De ingang is via garage AutoPleizier aan de Wijmersweg.