Presentatie app tegen eenzaamheid bewoners aardbevingsgebied

Met steun van de gemeente Loppersum heeft Stichting Mijn Keuze een app tegen eenzaamheid ontwikkeld. Dat is gebeurd in samenwerken met de partners Wehelpen.nl en de Digitale Stamtafel. „Met deze twee bestaande platformen kunnen we veel sneller het platform tegen eenzaamheid op poten zetten,” vertelt voorzitter Jaap Nauta uit Loppersum van Stichting Mijn Keuze.

Wehelpen.nl is een platform waar mensen een oproep kunnen doen voor contact en de Digitale Stamtafel is een platform waarop groepen mensen met elkaar kunnen communiceren. „Door deze samen te voegen ontstaat er een perfecte combinatie om mensen met elkaar in contact te kunnen brengen.”

Hoop op hoge opkomst

De demo-versie van de nieuwe combinatie wordt vrijdag 11 oktober gepresenteerd in Brasserie Meer. „Deze datum is bewust gekozen omdat de week van de eenzaamheid dan net is afgelopen. Onze app is er ook voor de andere 51 weken”, aldus Nauta die hoopt op een grote opkomst: “Hoe meer mensen hun feedback geven over onze demo-versie, des te beter kunnen we iets ontwikkelen waar de mensen écht op zitten te wachten”.

De bijeenkomst duurt van 16:30 tot 17:30 uur.

Voor meer informatie: www.stichtingmijnkeuze.nl.