Bart Hol in finale Uniek Sporttalent 2019

Zwemmer en oud-Lopster Bart Hol staat in de finale van de verkiezing Uniek Sporttalent 2019 van Fonds Gehandicaptensport. Onder het motto: “Zet een streep door beperking en onderstreep talent” was Bart genomineerd, in de categorie ‘verstandelijke of meervoudige beperking’. Door stemmen van familie, vrienden en supporters is hij door de voorronde heen gekomen. Voor deze finale begint het stemmen weer helemaal opnieuw en heeft hij wederom uw stem nodig!

Uniek Sporten is een organisatie die, vanuit regionale samenwerkingsverbanden, sport voor mensen met een beperking wil bevorderen zodat meer mensen kunnen genieten van sport en bewegen. Deze organisatie zoekt naar Nederlandse breedtesporters met een talent in de meest brede zin van het woord en zet een streep door beperking en onderstreept talent! Iemand die persoonlijke records heeft weten te verbreken. Iemand die een grote persoonlijke of sportieve ontwikkeling heeft doorgemaakt. Of die een inspiratie en voorbeeld is voor andere sporters met een handicap.

Bart Hol is heel blij met deze finaleplaats. “Wauw, fantastisch! Heel blij mee en ik hoop dat nog veel meer mensen met een beperking gaan sporten”!

Bart is al jaren erg succesvol tijdens Nederlandse zwemwedstrijden voor mensen met een beperking en op regionale, nationale en internationale Special Olympics. Dit jaar was het hoogtepunt voor Bart de deelname aan de Special Olympics World Summer Games in Abu Dhabi waar hij Goud won op de 4 x 50 meter estafette, zilver op de 400 meter vrije slag en brons op de 1500 meter vrije slag. Daarnaast is Bart Ambassadeur van Uniek Sporten Groningen om ook anderen met een beperking enthousiast te krijgen om te gaan sporten. Dit doet hij door op scholen en bij organisaties te vertellen over zijn sportprestaties.

Om kans te maken op de titel heeft Bart uw stem nodig!

Van maandag 7 tot en met vrijdag 18 oktober kan er gestemd worden. Alle stemmen tellen voor 50% mee en het oordeel van de jury telt ook voor 50% mee. Esther Vergeer, Jetze Plat, John van den Brom en Yvonne van Gennip zitten dit jaar in de jury van de verkiezing. Zij beoordelen de finalisten op basis van hun verhaal op de criteria sportiviteit, creativiteit, durf, lef en doorzettingsvermogen. De winnaars worden rond 21 oktober 2019 bekend gemaakt. De winnaars (nummers 1 per categorie) worden op het Benefietdiner voor de Gehandicaptensport op dinsdag 29 oktober gehuldigd in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Stem op Bart

U kunt op Bart stemmen via unieksporten.nl