Verslag e-bike toertocht

Op woensdag 2 oktober werd er een e-bike toertocht georganiseerd voor senioren door beweegcoaches Rianne Wessel en Ellen Wollerich, die beide werken voor het Huis voor de Sport Groningen in dienst van de gemeente Loppersum.

Ondanks de geringe opkomst was het een mooie dag. Na een kop koffie met gebakje te hebben genuttigd, kregen de deelnemers onder leiding van twee ervaren fietsdocenten van de fietsersbond Utrecht, instructies over het fietsen op een e-bike en werden er valpreventietips en balansoefeningen gegeven.

Daarna gingen de deelnemers op pad. Er werd 32 kilometer gereden waarbij er naast Loppersum verschillende plaatsen aangedaan werden. Er werden veel historische verhalen verteld en kerkjes bezocht in Stedum, Oosterwijtwerd, Zeerijp en Westeremden.

Al met al was het een geslaagde tocht, die voor herhaling vatbaar is. De bedoeling is om in het voorjaar 2020 nogmaals zo’n tocht te organiseren, daarbij hopende op nog meer animo.